50.000 mensen op de been bij protest tegen Tihange

© Jean-Pierre Geusens
Er hebben zondag ruim 50.000 mensen meegedaan aan de mensenketting als protest tegen het openblijven van de Belgische kerncentrale Tihange.
Duizenden mensen verzamelden zich zondag tussen Luik en Aken om een ketting te vormen. Het lukte niet om hand in hand de gewenste 90 kilometer te halen, gaten moesten worden opgevuld met linten.

Organisatie tevreden

De organisatie blikt tevreden terug op de demonstratie. "We zijn onder de indruk van het organiserende vermogen van de Limburgers", vertelt een van de organisatoren na afloop tijdens een persconferentie. De initiatiefnemers gaan binnenkort in gesprek met de directie van de kerncentrale.
Een fotoverslag van de demonstratie kun je bekijken op het Facebook-account van 1Limburg.

Bezorgd

De betogers eisen dat twee Belgische kerncentrales in Tihange en Doel worden stilgelegd. De mensen maken zich ernstige zorgen over de veiligheid. Eijsden werd zondagmiddag overstroomd door mensen uit de regio Aken. Bussen vol kwamen ze naar het dorpje, met name om de gaten die dreigden te vallen naar en over de grens op te vullen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!