Ballast Nedam stelt jaarcijfers weer uit

Werkzaamheden aan de A2-tunnel in Maastricht. © MGL/Rob Oostwegel
Bouwbedrijf Ballast Nedam uit Nieuwegein, dat onder meer werkt aan de A2-tunnel in Maastricht, heeft opnieuw de presentatie van de jaarcijfers uitgesteld.
Het bedrijf zit in zware financiële problemen.

Tegenvallers

Het is de tweede keer dat Ballast de presentatie van de jaarcijfers uitstelt omdat het bedrijf zijn financiering niet rond krijgt. Grote tegenvallers zijn daarvan de oorzaak. Een van die problemen zijn de hoger uitgevallen kosten van de A2-tunnel in Maastricht zei Ballast-directeur Eric van de Noordaa nog op 27 maart.

Hoeveel geld in kas?

Ook zei Van de Noordaa toen dat Ballast nog voor vijf weken geld in kas had. Die vijf weken zijn nu voorbij. Het is onduidelijk hoeveel geld het bouwbedrijf nu nog in kas heeft.

Bouwprojecten

Volgens financieel deskundigen is de kans miniem dat Ballast Nedam de crisis op eigen kracht overleefd. Een overname of een faillissement ligt meer voor de hand. In die laatste twee scenario's kan dat grote gevolgen hebben voor alle bouwprojecten van Ballast Nedam en dochter Laudy in Nederland. In Limburg lopen een tiental projecten risico. De bekendste daarvan is de A2-tunnel.

'Voorlopig geen gevolgen'

Een woordvoerster van projectbureau A2 Maastricht denkt echter dat er voorlopig geen gevolgen zijn. Alle werkzaamheden gaan door zoals gepland. Berichten dat er slechts genoeg financiering is voor een paar weken, noemt ze speculatief.
Zaterdag een analyse over de situatie in De Limburgse Kranten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!