Ouders op de bres voor ontslagen schooldirectrice in Venlo

© ANP/Koen Suyk
De medezeggenschapsraad (mr) van de Venlose Montessorischool stelt een onderzoek in naar het op non-actief zetten van directrice Liny Demandt.
Dat de raad tegenover Dagblad de Limburger weten. Zo'n 150 ouders hebben via een petitie hun steun betuigd aan Demandt en eisen van het schoolbestuur een verklaring.

Non-actief
Demandt werd eind maart op non-actief gesteld. De reden daarvoor ligt niet in het functioneren van haar als directrice van de school, maar in een verschil van mening met het bestuur van de Stichting Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland (Mozon) waar de Montessorischool van Venlo onder valt.

Commotie
"Een schooldirecteur moet niet alleen binnen een school functioneren, maar ook binnen een stichting", zegt Lex Spee, directeur-bestuurder van Mozon erover. "Ik begrijp de commotie bij ouders, maar meer kan ik daar niet over zeggen vanwege de privacy."

Hoor en wederhoor
Mr-voorzitter Simone Moldenhauer spreekt van een complexe zaak. "Wij zijn van mening dat het ontslagproces onzorgvuldig is geweest. Wij willen alle feiten op tafel, hoor en wederhoor plegen. Maar dat wordt ons onthouden." Directrice Liny Demandt was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.
Een uitgebreid verhaal is te lezen in Dagblad de Limburger van donderdag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!