Stultiens eindigt in achterhoede Women's WorldTour Londen

© GripGrab
Sabrina Stultiens is in de Prudential RideLondon Classique in de achterhoede gefinisht.
De Meijelse renster van WaowDeals Pro Cycling kwam in een groepje van drie teamgenoten op 1 minuut en 37 seconden van winnares Kirsten Wild over de meet in het St. James's Park. Europees kampioene Marianne Vos, ploeggenote van Stultiens, werd tweede in de massasprint.
Prijzengeld
De wedstrijd in Londen was met 65 km de kortste van de Women's WorldTour. Voor de vrouwen viel er met een prijzenpot van 100.000 euro evenveel te verdienen als voor de mannen. Wild, die de wedstrijd ook in 2016 won, kreeg voor haar zege 25.000 euro.

?Ontsnappingspogingen
De vrouwen moesten zaterdag over een snel parcours van 5,4 km twaalf keer over Constitution Hill rijden. Er waren meerdere ontsnappingspogingen, maar de ploegen van de sprinters voorkwamen dat een renster met succes aan de haal ging.

Tussensprints

Amy Pieters van Boels Dolmans Cycling Team won de eerste van de drie tussensprints, maar wist in de resterende tussensprints net niet genoeg punten te verzamelen om Danielle Rowe van WaowDeals van de winst en de 5.000 euro premie in dit klassement af te houden.
Anna van der Breggen van Boels Dolmans Cycling Team blijft aan de leiding in het klassement van de Women's WorldTour.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!