PvdA boos en verbaasd over sluiting VGZ Heerlen

© ANP
De PvdA in de Heerlense gemeenteraad is 'boos en verbaasd' over de sluiting van de vestiging van zorgverzekeraar VGZ in Heerlen.
VGZ wil die op 1 mei 2019 sluiten. Daardoor verliezen 300 mensen hun baan. De vestiging doet vooral dienst als callcenter.

Crisis
"We dachten toch echt dat de crisis voorbij was, maar voor 300 mensen begint hij nu pas. Zij moeten op zoek naar een nieuwe baan", aldus de Heerlense PvdA. De partij vindt het ook ongelooflijk dat een bedrijf "met een eigen vermogen van 2,4 miljard een bedrag van 100 miljoen moet bezuinigen ten koste van 300 banen."

Ondersteuning
In schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur vraagt de PvdA hoe het deze mensen gaat ondersteunen. Ook vraagt de fractie om een extra inspanning om een nieuw vergelijkbaar bedrijf naar Heerlen te halen.

Verder wil zij weten wat het effect van het vertrek van het callcenter van VGZ is op de ontwikkeling van de Smart Services Campus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!