Justitie vervolgt messentrekker (22) voor poging tot moord

© Via 1Limburg
De 22-jarige Julien T. wordt verdacht van poging tot moord. Hij stak een leeftijdsgenoot begin juni in Amstenrade meerdere keren met een mes.
Het voorval gebeurde op de Parallelstraat, volgens de politie na een uit de hand gelopen ruzie.


?

Zaak vertraagd

Advocaat Alper Çinar had gehoopt de zaak snel af te ronden. "Dat lijkt me het beste, voor mijn cliënt én het slachtoffer." Door een fout bij het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) ontbreekt er echter een rapport van de psychiater, waardoor de geplande inhoudelijke zitting van 14 november vervalt. Çinar baalt van de vertraging. "Dat is gewoon kut, sorry dat ik het zeg. Maar anders kan ik het niet omschrijven."


Geen antwoorden

De raadsman gaat niet in op vragen over het voorval. Het blijft daarom onduidelijk waarom Julien de andere jongen meerdere malen met een mes bewerkte. Ook justitie wil in dit stadium nog niets zeggen over de context. "Dit komt tijdens de inhoudelijke zitting ter sprake", laat een woordvoerster weten.


Gevangenis-carrousel

Ondertussen zit Julien vast in Vught. Hij begon in de gevangenis in Sittard, maar werd tegen zijn zin in verplaatst naar andere afdelingen en uiteindelijk zelfs een andere gevangenis. "Ik vond de reguliere afdeling in Sittard het prettigst, daar had ik minder last van mensen om me heen", zei hij woensdag in de rechtbank. "Maar de bewaarders maakten zich zorgen over me. Ik weet niet waarom. Toen ging ik naar een kleinere afdeling, toen naar de isoleercel en toen naar Vught."


Rare mensen

De twintiger is er niet op zijn plek. Hij zit in Vught in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum, waar mensen met psychische problemen en psychiatrische stoornissen vastzitten. "Ik vind het vervelend om daar te zijn. Daar zitten mensen die raarder zijn dan mensen op de reguliere afdeling in Sittard. Af en toe word ik uitgedaagd, dat vind ik vervelend. Maar ik geef het wel aan bij het personeel en dat doet zijn best voor me."


Zowel advocaat Çinar als justitie gaat niet in op de reden achter de vele overplaatsingen van Julien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!