'Guldenzegel ongeldig verklaard na Limburgse fraudezaak'

De guldenpostzegel werd eind 2013 ongeldig verklaard. © ANP
De guldenpostzegel is eind 2013 ongeldig verklaard vanwege een grote fraudezaak die draait om twee Limburgse verdachten.
Jurgen L. uit Geleen en Dimitri W. uit Maasmechelen worden door justitie verdacht van grootscheepse fraude met postzegels. De beslissing van PostNL om de guldenzegel eind 2013 ongeldig te verklaren, heeft daarmee te maken, zo schrijft de Volkskrant zaterdag.

Grootste zwendel ooit
Justitie verdenkt de jeugdvrienden van fraude, oplichting, valsheid in geschrift en witwassen. Ze zouden valse postzegels hebben bijgedrukt. Het gaat om de grootste postzegelzwendel die ooit in ons land werd ontdekt. Justitie hoopt het tweetal met zes andere verdachten nog deze zomer voor de rechter te brengen.

2,6 miljoen euro
De twee mannen werden eerder in een civiele procedure al veroordeeld tot betaling van een vergoeding van 2,6 miljoen euro aan PostNL als voorschot van de schade. L. en W. ontkennen op hun beurt valse postzegels te hebben gemaakt. PostNL en justitie geloven daar niets van.

Opnieuw actief
Hoofdverdachte Dimitri W. is volgens de Volkskrant ondertussen opnieuw actief in de handel in zeldzame postzegels, bankbiljetten en munten. Hij zou vanuit Maasmechelen opereren met een bedrijfje dat op naam staat van zijn vrouw. Volgende week staat hij op een grote bankbiljettenbeurs in Maastricht. In Nederland is W. failliet verklaard nadat hij de torenhoge schadevergoeding niet kon betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!