2,5 jaar cel voor dood Pool in Arcen

De rechtbank in Roermond heeft vrijdag een dertigjarige Pool veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf waarvan een jaar voorwaardelijk wegens de dood van een landgenoot in augustus 2014.
De man, Kamil J., heeft volgens de rechtbank een medebewoner op een camping in Arcen zo hard tegen zijn hoofd geslagen dat het slachtoffer hieraan overleed.

Eis OM

Het Openbaar Ministerie had acht jaar geëist wegens doodslag, maar de rechtbank acht dit niet bewezen. Volgens de rechtbank heeft J. de ander tijdens een conflict heel hard geslagen waardoor het slachtoffer achterover met zijn hoofd op een boomstam viel. Het slachtoffer overleed aan een hersenbloeding.

Dronken

Volgens de rechtbank kon J. niet voorzien dat de ander door de klap zou overlijden. Van doodslag is dan ook geen sprake, wel van mishandeling met de dood als gevolg, vindt de rechtbank. De rechtbank tilt er wel zwaar aan dat J. tijdens zijn daad dronken was en het slachtoffer in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!