Politiek steunt plan zelfvoorzienende hotelkamers

© iStock
Een voorstel om zelfvoorzienende hotelkamers te introduceren in Zuid-Limburg, kan rekenen op steun vanuit de politiek.
Dat meldt WijLimburg. De zogeheten eco-capsules zijn zelfvoorzienend doordat ze gebruik maken van een eigen windmolen, waterzuiveringsinstallatie en eigen zonnepanelen. Bovendien kunnen ze overal worden neergezet.

Steun

Gedeputeerde Eric Geurts ondertekende samen met burgemeester Reg van Loo van de gemeente Vaals zondag in Reijmerstok een document waarin ze hun steun voor de plannen benadrukken. Daarnaast heeft burgemeester Jos Som van de gemeente Kerkrade al aangegeven achter de ideeën te staan.

80.000 euro

De plannen zijn een initiatief van Boris Zinzen en Rik Crutzen, beiden verbonden aan de Universiteit Maastricht en Brightlands Campus Heerlen, en ondernemer André Köppen. Het is bedoeling dat in 2019 de eerste drie hotelkamers verrijzen. Die zouden zo'n 80.000 euro per stuk kosten.

Toegevoegde waarde

Volgens het drietal zijn de zelfvoorzienende hotelkamers een toegevoegde waarde voor het toerisme in de provincie. Bij de hopoogst van bierbrouwer Gulpener in Reijmerstok werd zondag de eerste eco-capsule onthuld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!