1Lunch: Inpakken geblazen voor arbeidsmigranten

© Istock
* Belangrijke sporen lichaam Ivana Smit gaan verloren* Biografie Van Rey komt ondanks veroordeling uit* PVV in drie Limburgse gemeenten op kieslijst
Patholoog: 'Sporen lichaam Ivana Smit gaan verloren'
Door de reis van Maleisië naar Nederland gaan belangrijke sporen op het lichaam van het overleden Limburgse model Ivana Smit verloren. De warme temperaturen en het feit dat ze voor de reis gebalsemd wordt, doen het onderzoek geen goed. Als ze na de kerst in Nederland is, gaat patholoog Frank van de Goot opnieuw haar doodsoorzaak proberen te achterhalen. Lees meer.
© Istock/Instagram
Uitgestelde biografie Van Rey in januari verwacht
Het manuscript van de biografie van Jos van Rey ligt al twee maanden te wachten op publicatie. Het was onzeker of het boek na de veroordeling van de politicus überhaupt zou verschijnen, maar daar twijfelt de auteur van het boek niet aan. Lees meer.
Verdachte steekpartij Maastricht was net op vrije voeten
De 37-jarige Osama I., die verdacht wordt van dodelijke steekpartijen in Maastricht, was pas net weer op vrije voeten. Twee dagen voor de fatale steekincidenten, waarbij twee mensen om het leven kwamen, werd hij opgepakt door de politie vanwege een mishandeling in een sportschool. Lees meer
De verdachte van de fatale steekpartijen in Maastricht. © L1 via Whatsapp

PVV in drie Limburgse gemeenten op kieslijst

Geert Wilders doet bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart mee in drie Limburgse gemeenten. In zijn thuisstad Venlo, Sittard-Geleen en Maastricht staat de PVV op de kieslijst. De lijsttrekker van de PVV in Venlo is Donald Fijnje, die nu al voor de partij in Provinciale Staten zit. Lees meer.
Geert Wilders op campagne in Roermond. © L1
Arbeidsmigranten Elfenmeer moeten verhuisdozen inpakken
De seizoenswerkers en arbeidsmigranten die op het vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch wonen, moeten tijdens de feestdagen de verhuisdozen gaan inpakken. De rechter heeft bepaald dat ze vanaf 2 januari niet meer welkom zijn. Als ze blijven, dan kost dat de huurder en de exploitant van het vakantiepark iedere maand 30.000 euro. Lees meer.