Acht Limburgse kunstacts naar finale Kunstbende

Alle Kunstbende-winnaars op de bühne van de schouwburg Sittard. © Tom Doesborg
Tijdens de Limburgse voorronde van de kunstwedstrijd De Kunstbende in Sittard heeft de jury acht acts doorgestuurd naar de finale.
In de schouwburg streden zondag 450 jongeren tussen de 12 en 18 jaar in acht verschillende cultuuronderdelen tegen elkaar.

Winnaars

Bij dans ging de overwinning naar het duo Mickéla Peters en Fleur Veugelers uit Sittard. Muziek werd gewonnen door Wybe Zijlstra en bij theater ging de eerste prijs naar Maya de Weerdt. In de categorie taal won Heleen Sillekens uit Herten en de beste film is volgens de jury 'No Filter' van Robin Gort. Bij het onderdeel fashion won de groep SCRASH'D.
Bij de expositie kreeg het werk 'Apocalypse' van de in Maastricht studerende Indonesiër Dion Nataraja de meeste punten en beste Limburgse dj werd Alex Ebs. Aan het dj-onderdeel deden 36 jongeren mee die via verschillende voorrondes een plek in de finale moesten zien te halen.

Finale

De finale van De Kunstbende 2017 is op zaterdag 1 juli in Amsterdam. De Limburgse winnaars vertegenwoordigen in de Westergasfabriek die dag onze provincie.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.