Verdachte Jos Brech ook in het buitenland nieuws

Regionale kranten in de Vogezen, waar Jos Brech voor het laatst werd gezien © Thomas Kusters (L1)
Ook de buitenlandse media hebben het nieuws van de doorbraak in de zaak rondom de dood van Nicky Verstappen opgepikt.
Woensdag werd Jos Brech als verdachte aangewezen tijdens een persconferentie en is er en nationaal en internationaal opsporingsbevel naar hem uitgegaan. Ook staat hij op de 'Most Wanted-lijst' van Europol.

'Verstopt in de bergen?'
Voornamelijk de Franse media besteden aandacht aan de zaak. Jos Brech verbleef voor het laatst in de Vogezen in Frankrijk. Daar zat hij in het chalet Old Crow, middenin een bos, waarvan hij beheerder was. De Franse krant Le Parisien vraagt zich af of Brech zich in de Franse bergen verstopt. De publieke omroepzender France 3 geeft een chronologisch overzicht van de zaak en beschrijft de 55-jarige verdachte nauwkeurig.

'Laatste kans'

Ook in België en Duitsland wordt aandacht besteed aan het nieuws. Zo omschrijft de VRT het als de 'laatste kans' om duidelijkheid te krijgen wat er met Nicky Verstappen is gebeurd. De Duitse nieuwssite Focus noemt Brech zelfs een 'moordenaar die spoorloos is'.
Politiechef Ingrid Schäfer-Poels benadrukt dat Brech een verdachte is in de zaak rondom de dood van Nicky Verstappen totdat de rechter hem schuldig acht. Daarnaast is het onderzoek nog niet afgerond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!