Romboutscollege Brunssum krimpt fors in

© Google Streetview
Het Romboutscollege in Brunssum gaat inkrimpen en gaat op termijn waarschijnlijk dicht.
De school voor mavo en havo heeft last van de krimp in de regio Parkstad en de geringe aanwas van nieuwe leerlingen in de brugklas.

Bijgepraat

Op dit moment telt de school 500 scholieren. Ouders en leerlingen zijn dinsdag ingelicht over de situatie, zo laat directievoorzitter Frank Schings van scholenkoepel LVO weten. Volgende week worden de ouders tijdens een informatie-avond uitvoerig bijgepraat.

Onderbouw

Zoals het er nu naar uitziet kunnen de leerlingen van de bovenbouw hun eindexamen nog in Brunssum doen. Voor de kinderen die dit schooljaar begonnen zijn of nog moeten beginnen in de onderbouw wordt gekeken naar een oplossing, Verwacht wordt dat zij op één van de andere LVO-scholen in de regio hun middelbare school kunnen volgen.

Krimp

Schings ziet duidelijk dat er steeds minder leerlingen naar Brunssum komen, ondanks dat er al tientallen jaren flink gebouwd is in de gemeente. "Mensen trekken echt weg uit Parkstad. In de regio Weert hebben wij ook scholen en daar zien we juist een toename van het aantal leerlingen."
Van de 500 leerlingen die het Romboutscollege nu telt, zitten er 80 kinderen in de brugklas.