'Verdwijnen NS-kaartautomaten probleemloos verlopen'

© ANP/Jeroen Jumelet
Het verdwijnen van NS-kaartautomaten op een aantal stations van de Heuvellandlijn waar alleen treinen van vervoerder Veolia komen, is zonder problemen verlopen.
Bij Veolia en de provincie zijn geen klachten binnen gekomen. CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck schrijft dat in een korte notitie aan het Limburgs Parlement.
De Heuvellandlijn loopt van Maastricht-Randwyck naar Kerkrade.

Automaten

Sinds juli vorig jaar staan er behalve op de intercity-stations Maastricht en Heerlen alleen nog automaten van NS en Veolia op de stations van Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg, Meerssen en Maastricht-Randwyck. Dat heeft ermee te maken dat op deze stations relatief veel doorgaande reizigers instappen. Op de andere negen stations is dat nauwelijks het geval.

Doorgaande reizigers

Op de stations van de andere lijn in Limburg die Veolia verzorgt - de Maaslijn - staan wel overal dubbele automaten. Dat komt omdat de Maaslijn een hoog percentage doorgaande reizigers kent. Die kunnen op NS-intercitystations te maken krijgen met poortjes die alleen met een OV-chipkaart of een eenmalig chipkaartje kunnen worden geopend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!