Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst

© iStock
Cullinair genieten voor een licht prijsje? Dan moet je bij sterrenrestaurant Aubergine in Steyl zijn. Daar ben je per gang het goedkoopst uit van alle Nederlandse sterrenzaken.
Dat blijkt uit onderzoek van Actiecode.nl. Het besparingsplatform nam alle sterrenrestaurants onder de loep en onderzocht waar je per gang het minst betaald en bij welke sterrenzaken je het goedkoopst een menu kunt bestellen.

Gang

Restaurant Aubergine kwam daarbij als voordeligste uit de bus. Per gang ben je hier gemiddeld 5,45 euro kwijt. Uitgebreid tafelen met een 10 gangendiner kost dan 54,50 euro. De sterrenzaak in Steyl wordt gevolgd door Restaurant Niven in Rijswijk, waar je 5,90 per gang kwijt bent. Bretelli in Weert valt net buiten de top-10. Met een gemiddelde prijs per gang van 10 euro staat het restaurant op de elfde plek.

Menu

Voor het goedkoopste menu moeten de fijnproevers in Haarlem zijn. Bij Food & Wine kun je voor 29,50 euro genieten van een tweegangen chef’s menu. De zaak in Haarlem wordt gevolgd door HanTing Cuisine in Den Haag (37 euro) en Strandlodge in Winterswijk (37,50). Het goedkoopste menu in Limburg eet je bij De Leuf in Ubachsberg. Daar betaal je 47,50. Bij One in Roermond kun je voor 48 euro van de verfijnde kookkunst genieten.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.