Eurlings: 'Berichtgeving over mishandeling ex-vriendin onjuist'

© International Transport Forum
Volgens de advocaat van Camiel Eurlings beweren media ten onrechte dat de oud-minister en bestuurder van sportkoepel NOC*NSF zijn ex-vriendin zwaar heeft mishandeld.
Dat schrijft de raadsman van de oud-minister, Geert-Jan Knoops, in een schriftelijke reactie, die in handen is van de NOS. 'Mede naar aanleiding van de berichtgeving van vandaag, achten wij het als raadslieden van de heer Eurlings thans raadzaam om na lang stilzwijgen deze onjuiste en suggestieve beeldvorming omtrent de kwestie te corrigeren', aldus Knoops.

Openheid van zaken

De verklaring komt nadat NOC*NSF bij Eurlings erop aandrong om openheid van zaken te geven. Knoops laat weten dat een ethische commissie van het IOC de kwestie heeft onderzocht en tot de conclusie is gekomen dat de zaak definitief is afgedaan. Eurlings kan zodoende gewoon in functie blijven.

Schikking

De raadsman benadrukt dat het OM nooit tot een schikking was gekomen als er echt sprake zou zijn geweest van zware mishandeling. Ook schrijft de advocaat dat Eurlings geen strafblad heeft, maar alleen een aantekening in zijn justitieel dossier.

Gesloten deuren

In 2015 deed de ex-vriendin van Eurlings aangifte vanwege mishandeling. Zij liep naar eigen zeggen een gebroken elleboog, een hersenschudding en kneuzingen op. Justitie behandelde de zaak achter gesloten deuren. Eurlings kreeg een werkstraf van 40 uur en hoefde niet meer naar de rechter.