Geen gevolgen na patiëntenbrief PvdA-gedeputeerde

Het provinciebestuur onderneemt geen actie naar aanleiding van een brief in verkiezingstijd van PvdA-gedeputeerde Peter van Dijk.
Die stuurde een brief vanuit zijn functie als huisarts aan patiënten van zijn praktijk in Brunssum. Daarin wordt onder meer melding gemaakt van zijn verkiezingsslogan en zijn 2e plaats op de lijst van de PvdA.

Kritiek artsen

Artsenfederatie KNMG had felle kritiek op de brief omdat Van Dijk daarmee zijn functies als medicus en politicus zou hebben 'vermengd'. En dat is 'zeer onwenselijk', luidde de conclusie.

Geen provinciaal beleid

In antwoord op schriftelijke vragen van de PVV weigert het provinciebestuur een standpunt in te nemen over de kwestie. Reden is omdat het geen actie is die Van Dijk heeft ondernomen als lid van Gedeputeerde Staten en dus niks met provinciaal beleid te maken heeft. "Daarom staat het ons 'niet open' om vragen over de brief te beantwoorden", zo stelt het provinciebestuur.

Integriteit

Het voelt er dan ook niet voor om de brief voor te leggen aan de Commissie Integriteit van het Limburgs Parlement, zoals de PVV had gevraagd. Ook het protocol uit 2014 over mogelijke integriteitsschendingen van provinciale politici biedt er volgens het provinciebestuur geen aanknopingspunt voor.

Eerdere brieven

Peter van Dijk zelf heeft eerder al gezegd dat het vooral om een informerende brief gaat, waarin hij onder meer antwoord geeft op de vraag of hij in de politiek actief blijft of weer volledig in zijn praktijk gaat werken."Bij drie eerdere verkiezingen heb ik ook zo'n soort brief gestuurd zonder ooit negatieve reacties te hebben gekregen", aldus Van Dijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!