1Lunch: Vier jij vanavond Halloween?

Vier jij vanavond Halloween? © iStock
* Snelweg weer vrij na ravage bij Maarheze* Heerlijke nazomer* Exploitanten durven kabelbaan niet aan

Drukte op de Limburgse wegen

Het is druk op de Limburgse wegen. Veel Belgen en Duitsers brengen hun vrije dag in Limburg door. Daarom waarschuwde de gemeente Roermond gisteren al voor drukte op de N280 en A73. Ook tijdens de ochtendspits liep het verkeer op de A2 vast vanwege een flink ongeval met een vrachtwagen en vier personenauto's. Ga je vandaag toch de weg op? Check dan hier even je route.
© Weertdegekste
Lekker grrrriezelen!
Halloween groeit aan populariteit in Limburg. In de dikke schil van uitgeholde pompoenen worden enge gezichtjes gesneden. Dankzij een theelichtje schijnen de ogen fel op. Bert Rietjens van openluchtmuseum Eynderhoof merkt dat het steeds drukker wordt. "We zijn heel klein begonnen maar in de loop van de jaren is er veel meer belangstelling voor." Doe jij ook aan dit griezelfeest mee? Lees hier meer.
Risico's rond kabelbaan
Een kabelbaan over de Maas naar het kazerneterrein in Blerick. Een mooi idee, maar de gemeente Venlo heeft nog geen bedrijf gevonden dat de kabelbaan daadwerkelijk wil gaan bouwen en exploiteren. Bedrijven durven het risico niet aan, omdat het voor hen nog onduidelijk is op hoeveel bezoekers er kan worden gerekend. Lees hier meer.
© Kazernekwartier.nl
Heerlijke nazomer
De maand oktober was, ondanks een vrij koud slot, twee graden warmer dan normaal. Dat is echter geen nieuw record, want de afgelopen zeventig jaar waren er vijf oktobermaanden warmer. Op maandag 16 oktober bereikten we wel een record, met 25 graden was het de warmste oktoberdag in ruim twintig jaar. Lees hier meer.
De maand november begint vrij zacht. En goed nieuws: tot het weekend blijft het overwegend droog. Bekijk de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg.

Eén onafhankelijk Limburg

Komt, na de onafhankelijkheidsverklaring van de regio Catalonië, nu ook de toekomst van 'ons' Limburg in het geding? In Belgisch-Limburg zien behoorlijk wat inwoners het wel zitten om de beide Limburgen samen te voegen tot één onafhankelijke staat. Althans, dat is het resultaat van een poll van de Belgische krant Het Belang van Limburg. Lees hier meer.
© iStock