'Peeltroeven' moeten De Peel profileren

© L1
Elf bijzondere locaties in natuurgebied De Peel worden de komende tijd ontwikkeld tot zogenoemde Peeltroeven.
Bij iedere ‘troef’ komt een hoogveenzuil, bankje in de vorm van een turfkruiwagen en een bord met een historisch verhaal over desbetreffende locatie te staan.

Kunstwerken

Op enkele plekken komen kunstwerken. Met het project Peeltroeven wil toeristische club Het Peelvennootschap de natuurgebieden Mariapeel, Deurnsche Peel en de Groote Peel toeristisch beter profileren.

Financiering

De eerste Peeltroef wordt volgende maand geopend in Helenaveen. Later volgen de tien andere locaties. Zes Peeltroeven liggen in de Deurnsche Peel, twee in de Mariapeel en drie in de Groote Peel. Stichting Het Peelvennootschap wil de Peeltroeven stap voor stap realiseren. Iedere plek moet een ambassadeur hebben en iemand die zorgt voor onderhoud. Bovendien moet voor plaatsing de financiering rond zijn.

Ruim 200.000 euro

Voorzitter Gerold van der Vrande van Het Peelvennootschap schat in dat de totale projectkosten 200 á 300.000 euro bedragen. De bij het Peelvennootschap aangesloten ondernemers willen zelf een bijdrage leveren. Bovendien proberen ze de provincie Limburg en gemeenten bij het project te betrekken. Volgens Van der Vrande, eigenaar van Herberg De Morgenstond in Griendtsveen, hebben instanties als waterschap Peel en Maasvallei en tuindersorganisatie ZLTO inmiddels hun medewerking toegezegd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!