Verdachte dodelijke steekpartijen Maastricht nog langer vast

De verdachte van de fatale steekpartijen in Maastricht. © L1 via Whatsapp
De 37-jarige Osama I., die verdacht wordt van twee dodelijke steekpartijen in Maastricht, blijft voorlopig in de cel.
Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd, zo heeft de rechter donderdagmiddag bepaald. Tijdens die periode blijft hij in volledige beperking. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van moord.

Neergestoken

Bij de steekpartijen werden een 46-jarige man bij zijn huis in de Botsaartstraat gedood en ook werd een 56-jarige vrouw in de nabijgelegen Joseph Postmesstraat om het leven gebracht. Daar trof de politie ook meerdere gewonden aan, onder wie een 21-jarige vrouw en een 50-jarige man.

De slachtoffers en verdachte zouden uit Syrië komen. Het zou om een echtpaar gaan dat gescheiden van elkaar leefde. De verdachte werd, bloedend en nog in het bezit van een mes, aangehouden bij een Turks cultureel centrum aan de Weustenraadstraat.

Sportschool

Op het moment van de steekpartijen was Osama I. pas net op vrije voeten. Twee dagen voor de fatale steekpartijen werd hij opgepakt op verdenking van een mishandeling in een sportschool. Hij werd snel weer vrijgelaten omdat er geen gronden waren om hem langer vast te houden, zo werd toen geoordeeld.