Incident met neergestoken agent wordt nagespeeld

© iStock
De rechtbank heeft besloten een reconstructie te organiseren van een incident aan de Berkenlaan in Bunde, waarbij een agent werd neergestoken.
Deze agent werd in zijn been gestoken op het moment dat hij de verdachte probeerde te arresteren.Meer gewonden

Hij was overigens niet de enige gewonde. Ook drie collega's liepen lichte verwondingen op tijdens de arrestatie. Daarnaast kwam de verdachte zelf niet ongeschonden uit de strijd. De agenten kwamen de man een bezoek brengen, nadat er verontrustende meldingen waren binnengekomen. Ze troffen de verdachte aan in de tuin, met een mes.


Poging tot doodslag

Hoewel het incident plaatsvond op 7 mei 2016, bestaat er nog altijd veel onduidelijkheid rondom de zaak. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man immers van poging tot doodslag, maar de rechtbank wil eerst weten wat zich precies heeft afgespeeld in de tuin aan de Berkenlaan. Daarom komt er een reconstructie, die aanstaande donderdag wordt uitgevoerd.


Verdachte aanwezig

De verdachte is zelf aanwezig bij de reconstructie, om te vertellen hoe hij denkt dat de situatie is ontstaan. Ook de betrokken politiemensen doen ter plekke hun verhaal. Vervolgens spelen stand-ins op hun aanwijzingen na wat er die avond gebeurd is.