LLTB verwacht uitbreiding bij melkveehouders

© iStock
Limburgse melkveehouders zullen gaan uitbreiden nu het melkquotum verleden tijd is. Dat verwacht Jan van der Staak, melkveehouders-voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).
Dat betekent dat in Limburg meer koeien gaan rondlopen. Maar Van der Staak verwacht niet dat er enorme melkveebedrijven zullen ontstaan.

Dertig jaar

Melkveehouders zijn vanaf 1 april verlost van het Europees melkquotum. Dat quotum werd dertig jaar geleden ingevoerd omdat er een overproductie van melk was.
PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma van Landbouw wil voorkomen dat de melkveehouderijen te veel gaan industrialiseren. Daarom mogen boeren die hun melkproductie willen vergroten, alleen extra koeien houden als zij eerst nieuw land aanschaffen.

Concurrentie

Door het opheffen van het melkquotum hoopt de Europese Unie dat Europese boeren de concurrentie met de Verenigde Staten en Australië beter aankunnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!