Patiënten 'zoveel mogelijk' ontzien bij forse bezuinigingen

© ANP
Het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen en Geleen moet vanwege een miljoenentekort fors bezuinigen. De directie belooft daarbij de directe patiëntenzorg 'zoveel mogelijk' te ontzien.
De ziekenhuistop maakte dinsdag bekend dat het tekort is opgelopen tot 12 miljoen euro en kondigde forse bezuinigingen aan.

Ontslagen

In de ingrijpende bezuinigingsplannen is vooralsnog geen sprake van gedwongen ontslagen. Wel geldt per direct een vacaturestop, worden tijdelijke contracten niet meer verlengd en stopt de inzet van extern personeel. Daarnaast zijn innovatieprojecten stilgelegd.

Lees ook: 'Totale wanorde' in Limburgs ziekenhuis

Patiënten

Bestuursvoorzitter David Jongen belooft in De Limburger dat de directe patiëntenzorg in de bezuinigingen zoveel mogelijk wordt ontzien. "De kwaliteit en veiligheid van de zorg zullen niet in het geding raken."

Dure zorg

De belangrijkste reden van het miljoenentekort is volgens de krant dat er meer zorg is verleend dan er vooraf met VGZ was afgesproken. Daarnaast vielen de inkomsten van de zorg voor huisartsen tegen en is er meer geld uitgegeven aan dure medicijnen.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!