‘Lau Geeraets liet potentiële getuigen schaduwen’

Lau Geeraets heeft in 2007 vijf bekenden van hem laten schaduwen om te achterhalen wie zich als anonieme getuige in de Venrayse moordzaak bij justitie had gemeld.
Die kwam met het verhaal dat Geeraets Karim Fourkour en Fouad Bendella zou hebben doodgeschoten. Dat heeft medeverdachte Geert G. vrijdag voor de rechtbank in Maastricht gezegd. Geeraets en G. geven elkaar de schuld van de moorden.

Klikspaan

Geeraets regelde, toen hij lucht kreeg van het bestaan van een beschermde getuige, vijf vertrouwelingen die bij de potentiële verraders moesten posten. Hij zou de datum van het verhoor van de getuige kennen. Als één van de vijf naar een politiebureau zou gaan, wist Geeraets wie de klikspaan was. Geert G. zegt dat hij Geeraets in Kroatië - daar verbleef hij in de zomer van 2007 - onder vier ogen is gaan vertellen dat de actie niets had opgeleverd.

Sporen wissen

Geert G. zei vrijdag ook dat Geeraets, toen ze samen een dag na de inbraak in de hennepkwekerij terugreden naar Venray, had geopperd om de wietloods in brand te steken. Zo konden alle sporen worden gewist. Ze gingen het pand echter niet in omdat het in de buurt wemelde van de politie. Lau Geeraets kon vrijdag niet reageren op de beschuldigingen van zijn medeverdachte. Hij bleef om medische redenen in de gevangenis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!