Op meer plekken overlast door jongeren Peel en Maas

Het aantal plekken in de gemeente Peel en Maas waar bewoners overlast ondervinden van jongeren, is het afgelopen jaar sterk gegroeid.
Dat staat in een evaluatie van de aanpak van de Lijst van 43, een groep van 43 jongeren tussen 14 en 22 jaar uit Panningen. De politie bestempelt hen als ‘criminele groep’.

Gebiedsverbod
Vanwege de verspreiding van de overlast wil burgemeester Wilma Delissen makkelijker en sneller een gebiedsverbod kunnen opleggen. Nu kan dat alleen in het uitgaansgebied van Helden, straks overal.

En waar nu iemand pas een gebiedsverbod van twee weken krijgt bij de tweede overtreding, kan de politie straks meteen een verbod van drie dagen opleggen. Gaat iemand snel weer in de fout dan volgt nog eens een verbod van twaalf weken.

Om de strengere aanpak mogelijk te maken, is een wijziging nodig van de apv, de algemeen plaatselijke verordening.

Rieterpark
Over het Rieterpark in Panningen zijn geen klachten meer binnengekomen, nu dat park afgelopen jaar vier maanden dicht was voor jonge overlastgevers en criminelen met een samenscholingsverbod.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!