Bovens over affaire-Eurlings: 'Het is hem niet gegund'

Eurlings in zijn KLM-tijd, toen er nog geen vuiltje aan de lucht was © ANP
De affaire rond Camiel Eurlings is hem niet gegund, wat gouverneur Theo Bovens betreft.
In een gesprek bij Een Vandaag zegt de commissaris van de Koning dat er nu wel erg veel aandacht is voor de zaak waarbij de ex-vriendin van Eurlings door de Valkenburgse bestuurder werd mishandeld. "Misschien komt dat ook omdat we in een periode met wat minder nieuws zitten", aldus Bovens, een goede bekende en partijgenoot van Camiel Eurlings.

Oprecht

Volgens de gouverneur waren de excuses van Eurlings vorige week in NRC 'zeer oprecht.' Al vind hij het vreemd dat die excuses in een krant moeten verschijnen. "In dit geval bestaat er blijkbaar geen privésfeer meer, maar verschijnt alles open en bloot op straat."

Uitvechten

Of Eurlings moet vertrekken als Nederlands vertegenwoordiger van het Internationaal Olympisch Comité, laat Bovens in het midden. "Dat is niet aan mij. Maar het is ook een Nederlands belang dat er een Nederlander in het IOC zit. Maar dat is iets dat de sporters onderling maar moeten uitvechten. Letterlijk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!