Ozb meest gestegen in Meerssen

© Istock
De onroerendezaakbelasting (ozb) is de afgelopen vier jaar in 24 gemeenten met 25 procent gestegen. Gemeente Meerssen is de koploper met 60 procent.
Dit blijkt uit het jaarlijkse woonlastenonderzoek van Vereniging Eigen Huis. In Meerssen betekent dit voor de huiseigenaar een lastenverzwaring van 170 euro (van 280 euro naar 450 euro).

40 procent

In Veendam, Duiven, Ameland en Koggenland zijn huiseigenaren in deze periode 40 procent of meer ozb gaan betalen. Landelijk gemiddeld stijgt de gemeentelijke belasting op de eigen woning in vier jaar tijd met 9,5 procent, ruim drie keer zo hard als de inflatie.
In Heerlen stijgt het met ruim 30 procent en in Weert met 23 procent. In andere gemeenten is de stijging minder, zo stijgt het in Kerkrade met 10 procent, in Roermond met 6,5 procent, in Venlo met 8,9 procent en in Venray met 12,3 procent. In Maastricht is er sprake van een stijging van 7,4 procent.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!