Oud-fractievoorzitter SP maakt politieke comeback

© L1
Na bijna tien jaar maakt Felix van Ballegooij zijn rentree in de politiek. Hij wordt lijsttrekker voor de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond.
De inmiddels 37-jarige Van Ballegooij zat eerder van 2006 tot en met 2008 in de gemeenteraad van Roermond. Hij was daar fractievoorzitter.
Docent
Ook was hij na de verkiezingen van maart 2007 een half jaar fractievoorzitter van de SP in het Limburgs Parlement. Hij legde binnen een jaar beide functies neer, omdat hij zijn politieke werk niet langer kon combineren met de volledige baan als docent die hij inmiddels had gekregen. Nu maakt hij dus zijn politieke comeback.

Zwakke partij
Roermond is overigens de enige nieuwe gemeente waar de SP meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen, in vergelijking met 2014. Toen verbood de landelijke partijleiding de toenmalige afdeling mee te doen, omdat de partij-organisatie te zwak zou zijn en er te weinig goede kandidaten waren.

Uitzondering
De SP doet in maart in totaal in twaalf van de dertig Limburgse gemeenten mee. Met uitzondering van Gennep zijn dat allemaal grote en middelgrote gemeenten. De SP levert momenteel wethouders in Heerlen, Maastricht, Weert en Gennep. Tot een jaar geleden was dat ook in Landgraaf het geval, voordat de coalitie daar viel over de voorgenomen herindeling met Heerlen.
De SP komt behalve in de genoemde gemeenten nog op in Brunssum, Horst aan de Maas, Kerkrade, Sittard-Geleen, Venlo en Venray.