Bejaarde (88) voor rechter na veroorzaken dodelijk ongeluk

© Track '88
Een 88-jarige man uit Roermond staat dinsdagmiddag terecht voor verdenking van het veroorzaken van een dodelijke botsing door onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag.
Het ongeluk gebeurde vorig jaar oktober op de Rijksweg in Maasbracht.

Dodelijk afloop

De oude man kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Een tegemoetkomende auto kon de man nog ontwijken door de berm in te rijden. De motorrijder die achter deze auto reed, zag de man niet op tijd en botste vervolgens frontaal op de spookrijdende auto. De 56-jarige motorrijder kwam daarbij om het leven.
Het is niet de eerste keer dat een bejaarde automobilist bij een ongeluk betrokken raakt door op de verkeerde weghelft te rijden. In het afgelopen jaar waren er meer van dit soort voorvallen.

Oproep

In april 2016 gebeurde er ook al een ongeluk met een oudere spookrijder. De botsing werd toen veroorzaakt door een man van 87 uit Schin op Geul, die op de verkeerde weghelft van de A79 bij Klimmen reed. Een Maastrichtenaar verloor daarbij zijn vrouw en kind. Hij deed een emotionele oproep aan mensen om hun familieleden van de weg te houden, als ze weten dat die te kwetsbaar of te onzeker zijn om te rijden.

Discussie

Zijn oproep schudde mensen wakker en bracht de discussie over medische controle bij bejaarde chauffeurs op gang.