1Lunch: een astronaut voor de klas

André Kuipers. © ANP
* Poels rekent op deelname Tour* Grote stroomstoring in Roermond* Vervelende nasmaak Beppie's bierbuffetten
André Kuipers voor de klas in Weert
Spannende dagen voor zo'n 1600 basisschoolkinderen in Weert. Zij krijgen maandag en dinsdag een speciale les over de wetenschap van niemand minder dan André Kuipers. De ruimtevaarder probeert de kinderen warm te krijgen voor techniek en hen bewust te maken van luchtvervuiling. Lees hier meer.
Chaos bij Beppie's bierbuffetten
Het was zaterdag lang wachten op een koude rakker bij Beppie Kraft. Door personeel wat niet kwam opdagen, was er tekort aan barmensen en stonden er lange rijen voor de bar. Daardoor kreeg het eerste jubileumconcert van de zangeres een vervelende nasmaak. Lees hier meer.
Grote drukte bij de drankuitgifte tijdens het concert van Beppie Kraft. © Thomas Kusters

Helaas, betrapt

Twee inbrekers zijn vanmorgen op heterdaad betrapt door de bewoner van het pand. De twee sloegen op de vlucht, maar door een oproep via Burgernet van de politie, werden zij al snel opgepakt. Lees hier meer.
Poels rekent op Tour
?Wout Poels verwacht dat hij mag meedoen in de Tour de France. De renner van Sky uit Blitterswijck is inmiddels hersteld van zijn knieklachten. Vorige week maakte hij zijn rentree in de Route du Sud. Poels verwacht dat de ploegleiding hem weer selecteert voor de loodzware ronde in Frankrijk. Als knecht van kopman Chris Froome had hij de afgelopen twee jaar een belangrijk aandeel in de Tourzeges van de Brit. Lees hier meer.
© Jack Kochanowski
Stroomstoring in Roermond treft 1100 huishoudens
Geen werkende koelkasten en diepvriezen deze morgen in Roermond. In de wijk Donderberg viel namelijk bij 1100 huishoudens de stroom uit. De oorzaak was een defecte kabel, maar gelukkig is iedereen inmiddels weer voorzien van stroom. Lees hier meer.