Vermiste hond na massale zoektocht terug bij baasje

© Facebook
De vermiste hond Zara is na een grootschalige zoekactie weer terug bij zijn baasje Eveline Maas uit Sittard.
"Zaza is een beetje vermagerd, maar voelt zich weer op zijn gemak bij ons thuis. Hij heeft vannacht goed geslapen", vertelt Maas tegen 1Limburg.

Ontsnapt

Het pas zeven maanden oude dier ontsnapte eerder deze maand tijdens zijn eerste wandeling door Sittard. Eveline kreeg de hond onlangs van haar schoonfamilie. Zij vonden hem als puppie op straat in Thailand en namen het dier via een asiel en shelter naar Limburg.

Oproep massaal gedeeld

Zaza rukte zich tijdens zijn eerste uitlaatrondje los in de buurt van het station van Sittard. Vermoedelijk was het beestje nog niet gewend aan alle drukte. Eveline kon de vierpoter vervolgens niet meer vinden. Ze plaatste een emotionele oproep op Facebook. Dat bericht werd meer dan tweeduizend keer gedeeld. Hulp bood zich massaal aan. Zo werd er gezocht met een speurhond en infraroodcamera. Ook was er een groepsapp met buurtgenoten. "De steun was ongelooflijk. We zijn iedereen erg dankbaar", aldus Eveline.

Tips

Uiteindelijk werd Zaza zaterdag weer gevonden. "We kregen die dag meerdere meldingen van mensen die Zaza op verschillende plekken in Sittard hadden gezien. Maar hij liet zich niet makkelijk vangen. Uiteindelijk kregen we in de avond een melding dat Zaza zich had vastgelopen bij een brug. Met hulp van familieleden werd ons hondje eindelijk gevangen."