Tien jaar cel voor overvallen op Limburgse cafetaria’s

© iStock
Een 25-jarige man en een 34-jarige man zijn ook in hoger beroep veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het plegen van zes gewapende overvallen op verschillende cafetaria’s in Limburg.
De rechtbank Limburg veroordeelde de mannen eerder tot tien en elf jaar gevangenisstraf.

Bekend
Zowel de 25-jarige man als de 34-jarige man hebben bekend dat zij op 15 maart 2015 in het Duitse Herzogenrath een auto hebben gestolen. Later die dag verwijderden ze de kentekenplaten van een auto in Heerlen en plaatsten die op de gestolen wagen.

Zes gewapende overvallen
Die desbetreffende auto werd gebruikt als vervoermiddel voor het plegen van zes gewapende overvallen. Deze overvallen vonden plaats tussen 17 en 22 maart. De overvallen waren op cafetaria’s in Heerlen, Hoensbroek, Landgraaf, Kerkrade, Meerssen en Voerendaal.

Maskers

Het hof rekent de mannen zwaar aan dat ze voorafgaand aan de overvallen onder andere bewust maskers hebben aangeschaft. Verder hebben de mannen tijdens de overvallen een echt vuurwapen gebruikt. Wel werkte de openheid van de mannen in hun voordeel. Volgens het hof beseffen de mannen dat wat ze gedaan hebben niet door de beugel kan.