Brieven oproep onderzoek Nicky Verstappen de deur uit

Meer dan 17.000 brieven zijn vrijdag verstuurd om mannen op te roepen deel te nemen aan het verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen.
De brieven met de uitnodiging om DNA af te staan vallen de komende dagen op de mat in Landgraaf, Heerlen, Brunssum en Heibloem.

17.500 brieven

Naast de 17.500 brieven die vrijdag zijn verstuurd, worden op een later tijdstip nog 4000 uitnodigingen verzonden. Die gaan naar mannen die rond 1998 wel in buurt van de Brunssummerheide woonden, maar die ondertussen zijn verhuisd.

DNA

In de brief worden mannen opgeroepen om op een specifiek tijdstip naar een van de afname-locaties te komen. De politie wil vanaf 24 februari een maand lang dagelijks het DNA van 1250 mannen afnemen.

Kamp

In de nacht van zondag 9 op maandag 10 augustus 1998 verdween de 11-jarige Nicky Verstappen vanaf de Brunssummerheide. De jongen was op zomerkamp met andere kinderen uit Heibloem en omgeving. De volgende avond werd het lichaam van Verstappen gevonden in de buurt van het kamp. Tot op de dag van vandaag is de dader nog niet gevonden. Met het DNA-verwantschapsonderzoek hoopt de politie alsnog de dader te vinden.