'Bankmol' ook verdacht van overval Roosendaal

Ook bij de overval in Venlo werd er een busje gebruikt. Dit werd later uitgebrand teruggevonden. © Thomas Kusters/L1
Een 25-jarige medewerker van de Rabobank die vastzit voor medeplichtigheid aan een straatroof in Venlo en een verijdelde overval in Zundert, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een overval in Roosendaal.
"De overval in Roosendaal maakt deel uit van het onderzoek", bevestigde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie woensdag.

Bankmol

De 'bankmol' tipte overvallers als klanten veel geld gingen opnemen bij een bankfiliaal. Hij werd op 28 juli aangehouden nadat een arrestatieteam een overval in Zundert had verijdeld en vijf overvallers arresteerde.

Uitzendkracht

De politie gaat ervan uit dat de uitzendkracht op vergelijkbare manier was betrokken bij de overval op een echtpaar in Roosendaal. Het stel werd op 7 juli na thuiskomst van de bank beroofd door drie mannen. Bronnen zeggen dat de buit 20.000 euro was. En op 19 juli werd zo een 63-jarige Duitser in Venlo beroofd van 100.000 euro.

Voorarrest

De uitzendkracht van de Rabobank en vijf overvallers zitten nog in voorarrest. De politie zoekt nog uit of de aangehouden overvallers ook betrokken zijn geweest bij de zaken in Roosendaal en Venlo.