Zeven Limburgse PvdA'ers gaan partij nieuw leven in blazen

© ANP
Zeven Limburgse PvdA'ers hebben een 11-punten plan opgesteld om hun partij in Limburg nieuw leven in te blazen.
Het moet anders en beter dan de afgelopen jaren. De verandering naar een activistische politiek gaat te langzaam, staat in hun oproep met de titel 'Met optimisme verbinden'.

PvdA'ers

Tot de ondertekenaars behoren onder meer wethouder en oud-Tweede Kamerlid Lia Roefs uit Bergen, de Maastrichtse oud-wethouder Jacques Costongs, raadslid Erik Manders uit Venlo en voorzitter Esther van Wamelen van de afdeling Venray.

Activiteiten

Zij vinden dat de PvdA in Limburg zich zo moet organiseren dat ze weer in contact komt met mensen die niet meer op de PvdA stemmen. Daarbij wordt gedacht aan acties en activiteiten met bijvoorbeeld de vakbonden.
Ook moet er worden geïnvesteerd in professionele communicatie via sociale en traditionele media en via websites.

Zichtbaar

Voorop staat dat de partij bovenal weer zichtbaar moet zijn op straat, staat in het manifest. De zeven PvdA'ers vinden ook de centrale doelstelling van hun partij weer volledige werkgelegenheid moet worden. 'Als het om werkgelegenheid gaat, moet iedereen weten dat je bij de PvdA moet zijn.'

Kok en Bos

Ze stellen ook dat het met de PvdA mis is gegaan met de koers die onder de partijleiders Wim Kok en Wouter Bos is ingezet. 'Zeker voor de buitenwereld kon het gezien worden als capitulatie voor het neoliberalisme. Die fout mogen we niet meer maken.'
Zaterdag wordt het manifest besproken tijdens een ledenvergadering van de PvdA Limburg in Maasbracht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!