Dood vijfjarige Filip geen misdrijf

© L1
De vijfjarige jongen die woensdag dood werd gevonden in een waterbekken in het Duitse Straelen, net over de grens bij Venlo, is door verdrinking om het leven gekomen.
Dat heeft de politie bevestigd. Op het lichaam werd sectie verricht, maar daar zijn geen sporen gevonden die wijzen op een misdrijf.

Asielzoekerscentrum

De vijfjarige Filip werd woensdagmiddag na een grootscheepse zoekactie gevonden in een wateropvangbekken van een kleine zuiveringsinstallatie. Die stond op het terrein van het asielzoekerscentrum waar de Servische jongen sinds een week verbleef met zijn ouders en drie broers en zussen.

Noodlottig

Volgens de politie is de jongen het twee meter hoge hek dat om het bekken stond opgeklommen of is hij er onderdoor gekropen. Omdat het waterbekken begroeid was met algen en eendenkroos heeft hij vermoedelijk gedacht dat hij er op kon staan. Dat is hem noodlottig geworden.

Zoekactie

Voor de zoekactie werden meer dan honderd agenten en duikers uit Nederland en Duitsland ingezet. Ook werd er gezocht met helikopters aan beide kanten van de grens. De jongen werd uiteindelijk gevonden door een medewerker van het asielzoekerscentrum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!