Kritiek winkeliers op nieuw winterevenement in Heerlen

© iStock
Het nieuwe winterevenement Holy Moly oogst veel kritiek van Heerlense winkeliers. Zij vrezen dat ze nauwelijks kunnen profiteren, omdat de publiekstrekkers vooral 's avonds gepland staan, als de winkels al dicht zijn.
Bij het evenement wordt gebruik gemaakt van zeecontainers waarin van alles wordt georganiseerd. Ook op dit onderdeel van de plannen hebben bepaalde Heerlense winkeliers de nodige kritiek, zeggen ze tegen L1.

Foodtrucks

Holy Moly wil een eigentijds urban winterevenement zijn. Het moet zich volgens de organisatie gaan onderscheiden van de traditionele kerstmarkten zoals die in Aken en Maastricht. Er komt een mix van foodtrucks, een muziekpodium en zeecontainers. Over de invulling van dit laatste onderdeel kon de organisatie woensdag echter nog niks concreet vertellen.

Publiekstrekker

Heerlen hoopt, in navolging van 3FM Serious Request twee jaar geleden, met Holy Moly tijdens de feestdagen opnieuw een publiekstrekker van formaat te krijgen. Het winterevenement is van 15 december tot en met 1 januari te bezoeken.