Live: boekpresentatie over aanslag in Roermond

Journalist Paul van Gageldonk presenteert donderdagavond zijn boek: Ruger .357, de IRA in Limburg, over de aanslag in Roermond. Volg deze presentatie live op 1Limburg.
De boekpresentatie is in het universiteitsgebouw aan de Tongersestraat in Maastricht, georganiseerd door Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad samen met de universiteit.

Reconstructie

Journalist Paul van Gageldonk van Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad reconstrueert in zijn boek wat er in 1990 gebeurde in Roermond en wat daar aan vooraf ging, zowel in Nederland als Ierland. Ooggetuigen, politiemensen, rechters, officieren van justitie, advocaten, terrorismedeskundigen en ex-IRA-leden vertellen uitgebreid over wat hen destijds overkwam.

Ex-IRA-terrorist

Na de boekpresentatie geeft voormalige IRA-terrorist, Patrick Magee, een lezing. Hij was in 1984 verantwoordelijk voor een bomaanslag in het Britse Brighton. Vijf mensen kwamen daarbij om het leven. Magee vertelt over zijn verleden als strijder voor de Iers-Republikeinse zaak, zijn gevangenschap en zijn werk als vredesactivist.
Volg de presentatie vanaf 19:30 uur live via de website van 1Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!