Nu terrasrel Brownies & downieS in Venray

Brownies en Downies in Veghel. © Jeroen Appels
Nadat eerst een terrasrel rond Brownies & downieS in Roermond was uitgebroken, is nu Venray aan de beurt.
Volgens eigenaar Mark Deckers van de lunchroom waar mensen met het syndroom van Down werken, is de gemeente de boosdoener. Zijn verhaal op Facebook heeft tot veel beroering geleid.

Geen terras
Deckers stelt dat de gemeente Venray toegezegd zou hebben dat Brownies & downieS een terras zou krijgen tegenover zijn zaak op het Henseniusplein. Die toestemming kwam niet, aldus Deckers (beluister het geluidsfragment).

Onverantwoord
Eerst zou de gemeente gesteld hebben dat het niet verantwoord zou zijn verstandelijk gehandicapten de straat over te laten steken om aan de overkant van het plein een hapje en drankje te serveren. Later zou de gemeente gezegd hebben dat een terras tegenover de lunchroom niet mogelijk is vanwege de minimarkt op vrijdag en zaterdag.
Mark Deckers van Brownies and Downies Venray

Verplaatsen

Ofschoon de minimarkt wilde opschuiven, zou de gemeente voet bij stuk hebben gehouden. Door de slepende kwestie moet het terras van Brownies & downieS meerdere keren verkassen. Op maandag voor de grote markt en op vrijdag en zaterdag voor de minimarkt.
Bij de gemeente Venray was nog niemand bereikbaar voor commentaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!