Limburgse hotels voller ondanks opkomst verhuursites

© iStock
Het aantal hotelovernachtingen is in Limburg, ondanks de populariteit van Airbnb en soortgelijke websites, opnieuw toegenomen.
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Boekingen

Het aantal overnachtingen in 'gewone' hotels lag in de eerste helft van 2017 ruim 10 procent hoger dan een jaar eerder. Zowel het aantal buitenlandse gasten als het aantal Nederlandse hotelgasten is in Limburg toegenomen.

Duitse gasten

Opvallend is de toename van het aantal Duitse gasten. Limburgse hotels verwelkomden de eerste zes maanden van dit jaar ruim 23 procent meer Duitse gasten. Zij vormen al jaren de grootste groep buitenlandse gasten, gevolgd door Belgen, Britten en Amerikanen.

Maastricht

In Maastricht steeg het aantal geboekte overnachtingen in de eerste helft van het jaar met zo'n 21 procent, naar 490.000. Landelijk spant Amsterdam de kroon. De hoofdstad is goed voor ruim een derde van het totale aantal hotelovernachtingen: het aantal overnachtingen steeg in Amsterdam met 11 procent naar bijna 7,6 miljoen in het eerste halfjaar. Rotterdam en Den Haag staan op plaats twee en drie. Daarna volgen Maastricht en Utrecht.
Het CBS heeft geen gegevens over de online platforms waarop mensen zelf hun woonruimte verhuren.