Breekt Voedselbankactie door de 50.000 producten grens?

© L1
Gaat de actie L1, Samen voor de Voedselbank maandag door de grens van 50.000 producten heen? Het zou een mooi begin van de tweede week zijn.
Terwijl er in de eerste week voornamelijk acties werden uitgezet, is dit de week waarin de goederen daadwerkelijk beginnen binnen te stromen.

100 inzamelplekken

Dat gebeurt bij L1 , maar vooral ook in de provincie. Op meer dan 100 plaatsen wordt ingezameld bij Jan Linders, Albert Heijn en vestigingen van de SNS-bank. Maandag kwamen er al grote giften binnen van onder andere koekjesfabrikant Nora. Zij kwam met een volle vrachtwagen koekjes.

Samenwerking lokale omroepen

Ook werkt L1-radio deze week samen met diverse lokale omroepen. De middagshow wordt de komende dagen telkens uitgezonden in samenwerking met een regionale omroep in de provincie.

Ronde langs inzamelpunten

Inmiddels zijn de Brunssumse Kiwanis voor een tweede keer begonnen aan een ronde langs alle inzamelpunten om de steeds kleiner wordende dozenvoorraad aan te vullen. Zaterdag werd ook op tal van plaatsen actief ingezameld bij tientallen supermarkten door verenigingen, serviceclubs en sportploegen.

Slotshow

Naar verwachting breekt de actie naar verwachting door de 50.000 productengrens heen. In ieder geval staan er nog heel veel producten op de verschillende inzamelpunten. Veel van die producten worden donderdag pas ingeleverd tijdens de slotshow van de actie, die tussen 18:00 en 19:30 uur wordt uitgezonden.
Bekijk alles over de Voedselbankactie op L1.nl/Voedselbank