Bisdom Roermond ronselt kloosterlingen

© Istock
Het Bisdom Roermond spoort jongeren aan om eens na te denken over een leven in een klooster
In de brochure 'Religieuze gemeenschappen in Limburg' die volgende week dinsdag verschijnt, presenteren verschillende congregaties zich met hun manier van leven en de activiteiten in hun kloostergemeenschappen. Het bisdom haakt zo in op de door paus Franciscus uitgeroepen Jaar van het Godgewijde Leven, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor religieuzen.

Radicale levenswijzen
"De paus wil graag dat jongeren dit soort radicale levenswijzen beter leren kennen", aldus hulpbisschop Everard de Jong, "niet alleen door er over te lezen maar ook door het zelf mee te maken. Daarom hebben we de religieuze gemeenschappen in het bisdom gevraagd iets over zichzelf te vertellen en jongeren uit te dagen mee te doen."

Congregaties
Jongeren die interesse hebben, worden in eerste instantie in contact gebracht met André Pierik, 'vader' van de gemeenschap Foyer de Charité Marthe Robin in Thorn en verantwoordelijke voor het roepingenpastoraal van het bisdom. Aan de brochure hebben congregaties in Tegelen, Steyl, Lemiers, Gennep, Brunssum, Sittard, Thorn, Merkelbeek, Maastricht, Kerkrade en Treebeek meegedaan.
De brochure is telefonisch verkrijgbaar via 0475-386892 of via een mailtje aan het bisdom.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!