Wolkbreuk boven Maastricht: enorme hoeveelheid regen

© Whatsapp/1Limburg
In Maastricht was dinsdagmiddag sprake van een wolkbreuk.
Op vliegveld Maastricht Aachen Airport viel tussen 14:10 en 14:50 uur 47 millimeter regen, zo is gemeten bij het weerstation van de KNMI. Normaal valt in de hele maand mei hier zo'n 66 millimeter. De temperatuur ging in Zuid-Limburg in korte tijd naar beneden van 22 graden naar 11 graden.

Volg hier ons liveblog over de weersomstandigheden in de hele provincie.

Wateroverlast

Bij de brandweer in Zuid-Limburg zijn tot nu toe enkele meldingen binnengekomen van overlast, zegt een woordvoerder. Uit onder meer Klimmen, Beek, Schimmert en Geleen kwamen meldingen van wateroverlast binnen. Lees de actuele vooruitzichten voor de rest van de dag.

Noodsituaties

Volgens de brandweer is het alleen de bedoeling om in noodsituaties met alarmnummer 112 te bellen. Voor andere meldingen van wateroverlast moeten mensen contact opnemen met de gemeente of zelf een bedrijf inschakelen, aldus de woordvoerder.
Ook het verkeer in Limburg heeft last van het slechte weer. Zo loopt op de A76 het hemelwater niet weg. Bekijk de actuele verkeersinformatie.
[slideshow:video:1268355||video:1270119||video:1259558]
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!