Speelhal dagenlang dicht na ongeval met kind

© iStock
Binnenspeelplaats De Ballon in Echt is deze hele week gesloten. Maandag viel een meisje uit een van de speeltoestellen en raakte gewond.
Het kind werd met een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Onduidelijk

"Zij is gevallen, maar hoe dat precies is gebeurd of waar, dat weten wij niet", reageert eigenaar Kewal Sewbaransingh van de speelhal. "Maandag was het hier erg rustig. Er was een mevrouw met drie kinderen en het meisje dat is gevallen was hier met haar moeder. Niemand heeft eigenlijk precies gezien hoe het nou is gebeurd."
Onderzoek
De directie van de binnenspeelplaats besloot direct om de deuren te sluiten. Op Facebook laat De Ballon weten dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag op bezoek is geweest om onderzoek te doen. Volgens de speelhal zou uit het onderzoek van de NVWA blijken dat De Ballon aan alle gestelde eisen voldoet. "Ze hebben 2,5 uur lang verschillende metingen gedaan en alles onderzocht. In de twintig jaar dat wij bestaan is dit het eerste ongevalletje dat er is gebeurd", vertelt Kewal Sewbaransingh.

Vrijdag open
"Kinderen vallen natuurlijk wel vaker, maar hier zijn we behoorlijk van geschrokken. In het begin is er ook van alles over ons op Facebook gezet. Dat mag ook en dat begrijp ik ook allemaal, maar we hebben nu we weer groen licht gekregen om door te gaan", zegt de eigenaar.
De verwachting is dat binnenspeelparadijs De Ballon vrijdag weer de deuren opent. Hoe het met het meisje gaat, is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!