'Provincie moet Beek op matje roepen om uitbreiding Makado'

© Flashearth
De provincie moet de gemeente Beek op het matje roepen omdat zij wil doorgaan met de uitbreiding van winkelcentrum Makado in Beek.
Dat eist GroenLinks in het Limburgs Parlement in schriftelijke vragen.

Raad van State

De Raad van State heeft het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het winkelcentrum vernietigd.

Toch uitbreiden

De partij vindt het daarom niet kunnen dat Beek een uitspraak van de Raad van State naast zich neerlegt en na de zomer de uitbreiding wil toestaan op basis van een eerder afgegeven omgevingsvergunning.

Leegstand al fors

Fractievoorzitter en lijsttrekker Carla Brugman zegt 'dat de leegstand van winkelpanden in de Westelijke Mijnstreek nu al fors is. 7500 vierkante meter extra winkelgebied maakt die problemen alleen maar erger'.

Verloedering

Zij wijst ook op de in haar ogen forse nadelige gevolgen van zoveel leegstand. Het gaat dan om aantasting van de leefbaarheid, kans op verloedering en hoge maatschappelijke kosten voor de betrokken gemeenten.

Hoogste rechtscollege negeren

Brugman vraagt zich ook af 'welk signaal ervan uitgaat als overheden uitspraken van het hoogste rechtscollege negeren nog voordat de inkt daarvan droog is. Wat moeten burgers ervan denken als overheden zo reageren'.

Provincie aandringen

Daarom moet de provincie er 'met klem op gaan aandringen' bij de gemeente Beek om de uitspraak van de Raad van State te respecteren, vindt GroenLinks.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!