1Lunch: Dumoulin gaat opnieuw voor roze trui

© ANP
* Viervoeter overleeft stroomstoot lantaarnpaal* Auto in sloot: jonge meiden ongedeerd* Motorclub Bandidos per direct verboden
Dumoulin rijdt volgend jaar wederom de Giro
Tom Dumoulin zal volgend jaar zijn roze trui verdedigen in de Giro d'Italia. Ook tourwinnaar Chris Froome zal aan de start van de Italiaanse ronde verschijnen. Waarschijnlijk zal de Maastrichtenaar ook aan de start van de Tour du France verschijnen. Telegraaf-verslaggever Raymond Kerckhoffs vindt het een onlogische keuze. Lees hier meer.
Hond krijgt stroomstoot lantaarnpaal
Ooggetuigen van het opmerkelijke voorval in Landgraaf zijn vanochtend zich rot geschrokken. Daar kreeg een hond een stroomstoot van een lantaarnpaal. Het beestje leeft gelukkig nog, maar de schrik zou er bij de viervoeter goed hebben ingezeten. Lees hier meer.
Verbod op Motorclub Bandidos
Motorclub Bandidos wordt per direct verboden. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vanochtend besloten. Volgens de rechter is het gevaar voor de openbare orde groter dan de vrijheid van meningsuiting en vereniging. De Bandidos laten het er niet bij zitten en gaan waarschijnlijk in hoger beroep, zo laat hun advocaat weten. Lees hier meer.
© Archief L1
Meiden met de schrik vrij na ongeval
In Heibloem zijn twee jonge meiden vanochtend met de schrik vrijgekomen. Door een botsing met een andere auto kwam de auto op de kop in een sloot terecht. Wonder boven wonder raakte de twee meiden niet gewond. Ook de bestuurster van de andere auto bleef ongedeerd. Lees hier meer.
Familie schakelt hulp van minister Zijlstra in
De familie van het overleden Limburgse model Ivana Smit heeft minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken om hulp gevraagd. Het lichaam van het model dat op 7 december levenloos gevonden werd na een val van een balkon, is nog steeds niet vrijgegeven. De familie vraagt de minister om in gesprek te gaan met de Maleisische autoriteiten. Lees hier meer.