Woonwagens Sittard-Geleen naar ZOWonen

© Roger Dohmen (MGL)
De gemeente Sittard- Geleen heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met woningcorporatie ZOwonen over de overdracht van de woonwagenkampjes.
Het is de bedoeling dat de woningcorporatie dit jaar nog de rol als verhuurder van de woonwagenlocaties, met huurwoonwagens en de standplaatsen, gefaseerd overneemt van de gemeente. De totale kosten van de overdracht bedragen 4,91 miljoen euro. Dat staat in de kadernota 2015, die de gemeente Sittard- Geleen onlangs presenteerde.

Vertraging

De woonwagenkampjes aan de Tudderenderweg en Obbichterweg worden in 2017 pas overgedragen aan ZOwonen. Het was de bedoeling dat het vernieuwde woonwagencentrum aan de Tudderenderweg in Sittard in april van dit jaar in eigendom zou zijn overgedragen aan ZOwonen. Maar omdat het werk nog niet klaar is, heeft de overdracht vertraging opgelopen. Wat de locatie Obbichterweg betreft waren er ook nog onderhandelingen met Woningstichting Obbicht en Papenhoven (WSO), maar leidden die niet tot resultaat.

Overeenkomst

De gemeente Sittard-Geleen probeert al jaren om de woonwagenkampjes over te dragen aan een corporatie. Een woordvoerster van ZOwonen laat weten dat er een hoofdbesluit is genomen over de overdracht, maar dat er nog geen overeenkomst is getekend. „
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!