Ooggetuigen aanslag Zaventem blikken terug

Explosies luchthaven Zaventem. © Twitter, Janet
Het staat nog op het netvlies gebrand bij nabestaanden van slachtoffers: de aanslagen in Brussel, woensdag exact een jaar geleden.
Rick Lindelauf en Sanne Offermans, beiden uit Kerkrade denken nog veel aan die dag. Ze ontsnapten aan de dood op de luchthaven waar ze met klasgenoten en docenten naar Barcelona zouden vliegen.

Totale paniek

"Er was totale paniek toen de bom afging. Geschreeuw, iedereen loopt door elkaar. Het is alsof je in een film zit. Je wilt zo snel mogelijk weg daar. Je rent snel weg. Je ziet mensen verstijfd staan, je ziet mensen zonder benen," vertellen Rick en Sanne in AvondGasten.
De twee klasgenoten zijn woensdag niet bij de herdenking in Brussel geweest. Ze zijn wel samengekomen met hun klasgenoten. "We hebben bewust geklozen om met de klas bijelkaar te komen en niet naar Brussel te gaan. Een half jaar geleden zijn we daar wel geweest. Nu hadden we daar geen behoefte aan", vertelt Sanne.

Last

De twee denken nog vaak aan die bewuste dag en soms hebben ze er ook last van: "Als je een harde klap hoort schrik je daarvan en ben je even terug. En je kijkt altijd waar de uitgang is, als er iets zou gebeuren", zegt Rick.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.