Solar gaat dit jaar sowieso door

© Jean-Pierre Geusens
De vraag om Solar te verbieden is vrijdagmorgen tijdens een zitting ingetrokken.
Buurtbewoners klagen al jaren over overlast van het Roermondse festival. Hun verzoek om de vergunning in te trekken van Solar werd aan het begin van de zitting door de bewoners echter zelf ingetrokken.

Afterparty

Daarna ging de zitting verder over geluidsoverlast. Omwonenden klagen dat er zeker 2,5 uur na de laatste act nog lawaai is op het terrein. Om 23:00 uur is het programma afgelopen, maar daarna begint de afterparty op de camping. De omwonenden willen dat het om 01:00 uur stil is, maar het blijft volgens de bewoners, ook na die tijd onrustig. Hier was in 2015 ook al een rechtszaak over. Volgens de organisatie van Solar zijn er sinds die tijd veel verbeteringen doorgevoerd en is die 2,5 uur nodig om de bezoekers rustig te krijgen. Ook de gemeente gaf aan te begrijpen dat het onrealistisch is dat bezoekers meteen stil zijn na de laatste act. Want dan zou je andere problemen kunnen krijgen, als je de bezoekers niet de tijd geeft. De buurtbewoners zijn het hier niet mee eens.
Uiterlijk woensdag 19 juli wordt een uitspraak gedaan of Solar eerder moet stoppen met de afterparties tijdens het festival.

Lees ook: Solar-soap duurt voort: omwonenden weer naar de rechter