Basisschool Meers blijft jaar langer open

© iStock
Kindante zal in Meers nog een jaar voor alle acht groepen basisonderwijs aanbieden, mits de gemeente de kosten van een extra leerkracht betaalt.
Dit schrijft de scholenkoepel aan de Steinse gemeenteraadsfracties.
Een tweede voorwaarde voor dit scenario is dat ouders vooraf kenbaar maken dat ze gebruik willen maken van deze mogelijkheid.

Openblijven

De ouders, die zelfs het liefst zien dat de school in Meers openblijft, vroegen vorige maand zelf tijdens een overleg met Kindante om een jaar uitstel. Ook de raad wil de Triviant-locatie in Meers behouden. Kindante voelt hier ook wel voor, omdat ouders dan geen overhaaste beslissing voor hun kind(eren) hoeven te nemen.

Deuren sluiten

Vanaf augustus 2016 gaat het schooltje in Meers vanwege het structureel dalend leerlingenaanbod sowieso dicht, heeft Kindante zowel gemeente als de ouders laten weten.
Het plan was vanaf komend schooljaar de eerste twee groepen daar weg te halen en in het nieuwe integraal Kindcentrum in Stein onder te brengen. Kindante ziet het liefst dat de andere kinderen daar vervolgens ook worden aangemeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!